Asarcık Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Türkiye Cumhuriyetine gönülden bağlı, bu milletin ferdi olmaktan gurur duyan, Türkçeyi etkin bir şekilde kullanabilen, sosyal becerilerle donanmış, etkin iletişim kurabilen, özgüveni tam, paylaşmayı bilen ve takım ruhunun önemine inanan bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

Misyon: Öğrencilerimizi akademik ve sosyal yönden, çağdaş, milli ve manevi değerler doğrultusunda yetiştirerek, ilçemizin ve ilimizin önde gelen okulları arasında yer almak ve Ülkemizde adımızı duyurmaktır.

Başarılar: Okulumuz akademik ve sportif alanda bir çok başarıya imza atmıştır. 8. sınıf öğrencilerimizi istedikleri liselere yerleştirmek için çalışan okulumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılında Fen liselerine 4 öğrenci göndererek bizleri gururlandırmıştır. Ayrıca sportif alanda da birçok birinciliği olan okulumuzun Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonasında da TÜrkiye Birinciliği bulunmaktadır.

Lojman: 10 - 5 Katlı çift daire halindedir, kaloriferlidir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzdaki öğrencilerin neredeyse tamamının herhangi bir branştan lisansı mevcuttur. Atletizm, oryantiring, bilek güreşi gibi dallarda başarılarıyla öne çıkan okulumuzun bir çok il birinciliği ve bölge birinciliği bulunmaktadır. Ayrıca Bilek Güreşi Türkiye şampiyonasında da bir öğrencimiz kendi kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak bizleri gurulandırmıştır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda her yıl düzenlenen bilimsel etkinliklere katılım sağlanmaktadır. TEKNOFEST, TÜBİTAK gibi yarışmalara katılım göstererek öğrencilerimizin bu platformlarda da kendini göstermesini saağlamaktayız.
Proje Çalışmaları: eTwinning projemiz onaylanmış olup, okulumuz bu alanda kalite etiketi almak için başvuruda bulunmuştur. Gerekli çalışmaların ardından eTwinning kalite etiketimizi de almış olacağız.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Okulumuz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İtalya'da düzenlenen Erasmus projesine ortak olarak katılım göstermiştir. Projenin yazışmaları devam etmektedir.

Telefon - 0 (362) 791 23 23

WEB - https://asarcikybo.meb.k12.tr

Adres - Hisariye Mah. Meşelik Mevki Asarcık Yatılı Bölge Ortaokulu Asarcık/SAMSUN

Yerleşim Yeri - MERKEZ

Ulaşım İlçemizden karayolu ile Samsun ili ve Asarcık ilçesine ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz; Samsun iline 45 Km, Asarcık İlçesine 2 Km´lik konumda bulunmaktadır. genel ulaşım Kavak İlçesi üzerinden yapılır 75 Km´dir.